Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Μας έγινε συνήθεια και –για 6η χρονιά- παίρνουμε πάλι τα βουνά!

Μάλιστα, κυρίες και κύριοι, γινόμαστε 6 χρονών! Ξεπεράσαμε από καιρό το μπουσούλημα και τα βήματά μας γίναν κάπως σταθερά. Μάλιστα μπορούμε να τρέχουμε και –συνήθως, με ασφάλεια. Αυτό βέβαια δε μας προστατεύει από πτώσεις και χτυπημένα γόνατα. Για παράδειγμα, τα 5 φετινά εργαστήρια στο Zagoriwood, που στη διαδρομή έγιναν 6, κατέληξαν 4 εντέλει. Μικρό το κακό θα πείτε, σημασία έχει…να αγαπάς! Ακριβώς. Έχουμε πάρει την απόφαση να συνεχίζουμε σε αυτά που αγαπάμε και σε αυτά που χρειαζόμαστε. Να προσπαθούμε να μείνουμε όρθιοι ακόμα και αν –καθόλου βουνήσιο παράδειγμα αυτό, η χώρα κουνάει σα βάρκα! Όπως κάθε παιδί στην ηλικία μας είμαστε πεισματάρηδες σα γάιδαροι και αποφασισμένοι να ανεβούμε όσο πιο ψηλά στην καρέκλα, να φτάσουμε το τελευταίο ράφι του ντουλαπιού και να βάλουμε χέρι στο βάζο με το γλυκό.
Καλό Ζαγόρι
wood και καλό καλοκαίρι!

ΥΓ1.  …στα βουνά έχει και δροσιά!!

ΥΓ2. Στα Ζαγοροχώρια δε συζητάμε απλώς για σινεμά. Φτιάχνουμε ταινίες.

Εργαστήρια 2015

-Ντοκυμαντέρ 4-12 Ιουλίου στα Α. Πεδινά
(Άκης Κερσανίδης, Χρύσα Τζελέπη)

-Σύνθεση Μουσικής για Κινηματογράφο 15-19 Ιουλίου στα Κάτω Πεδινά
(Αλέξης Γράψας)

-Εργαστήριο 1 «από την ιδέα ως την ταινία» 13-26 Ιουλίου στα Κάτω Πεδινά
(Γιώργος Μακρής, Κλεάνθης Δανόπουλος, Άκης Κερσανίδης, Χρύσα Τζελέπη),

-Ανοιχτή Θέα «εργαλεία για νέους κινηματογραφιστές» 13-23 Ιουλίου Άνω Πεδινά (Πέτρος Σεβαστίκογλου, Αργύρης Παπαδημητρόπουλος, Ελισάβετ Χρονοπούλου).

-"Από τη σκηνή στην οθόνη" 20-26 Ιουλίου: Εργαστήριο ηθοποιών για την υποκριτική στον κινηματογράφο
(Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος)


παράλληλο πρόγραμμα «ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ»

11 Ιουλίου  Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αθανίτης παρουσιάζει για πρώτη φορά το υπό εξέλιξη σχέδιο της καινούργιας ταινίας του «ΑΟΡΑΤΟΣ».

16 Ιουλίου η παραγωγός της MARNI FILM Φαίδρα Βόκαλη σε συνεργασία με τον Αργύρη Παπαδημητρόπουλο, μας εισάγουν στον κόσμο της νέας ταινίας τους SUNTAN.

18 Ιουλίου  η σκηνοθέτις Ελισάβετ Χρονοπούλου και η καινούργια –υπό εξέλιξη-  ταινία της «ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ» συναντούν το κοινό.

Ακόμα
- 4 Ιουλίου το ZAGORIWOOD και η PHOTOMETRIA Photo Festival των Ιωαννίνων, προβάλλουν το «ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ», την πολυβραβευμένη ταινία των Βιμ Βέντερς και Τζουλιάνο Ριμπέιρο για τον θρυλικό φωτογράφο Σεμπαστιάο Σαλγκάδο.
- 25 Ιουλίου με την ταυτόχρονη προβολή της βωβής ταινίας του 1929 «ΑΣΤΕΡΩ» (του πρωτοπόρου κιν/φιστή Δ. Γαζιάδη) η γυναικεία μπάντα S.W.I.M, θα παρουσιάσει ένα live soundtrack της ταινίας, σύνθεση της Μαριλένας Ορφανού.

- 26 Ιουλίου, στο ΣΙΝΕ-ΠΑΡΘΕΝΑΓΩΓΕΙΟ των Κάτω Πεδινών, θα προβληθούν οι ταινίες που θα ολοκληρώσουν οι σπουδαστές κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων. Ακολουθούν, ως συνήθως, εορταί και πανηγύρεις.

Πιο πάνω, στα «κουμπιά» του Blog, περισσότερες πληροφορίες. Και μην αγανακτείτε, το site μας ετοιμάζεται με ιλιγγιώδεις (;) ταχύτητες!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: