Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

...τα καλύτερα είναι αυτά που περιμένουμε!



   το 4ο Εργαστήριο Κινηματογράφου στα Κάτω Πεδινά του Ζαγορίου έχει ολοκληρωθεί αλλά η φετινή διοργάνωση στάθηκε για όλους όσους συμμετείχαμε αποκαλυπτική. Οι  σοβαρές οικονομικές και τεχνικές ελλείψεις που είχαμε να αντιμετωπίσουμε στη διάρκεια της προετοιμασίας αλλά και η εύλογη επίδραση της γενικότερης ατμόσφαιρας της χώρας, μας έφεραν αρκετά αμήχανους ως την εκκίνηση. Αλλά όπως συχνά συμβαίνει, η ζωή έκανε τους δικούς της μυστικούς λογαριασμούς και το κλίμα από την πρώτη κιόλας ημέρα των μαθημάτων άλλαξε για να φθάσει η τελευταία ημέρα της προβολής των ταινιών των μαθητών του ΖΑΓΟΡΙWOOD  να είναι πραγματική γιορτή!
     Ο άνεμος που άλλαξε τα πράγματα προήλθε από την ταυτόχρονη προσπάθεια και προσφορά πολλών διαφορετικών ανθρώπων. Η σημαντικότατη μικρή οικονομική στήριξη που ήταν σε θέση να μας προσφέρουν φέτος οι χορηγοί μας (ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΟΥΚΙΔΗΣ – ΚΑΦΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΜΕΣΟΧΩΡΙ - ΑΙΘΡΙΟ - ΑΝΕΜΗ- ΕΚΚ), η διάθεση άλλων να γράψουν γι΄αυτό που συμβαίνει στο Ζαγόρι, να μας δώσουν χώρο στα έντυπα, τις εκπομπές και τα
Blog τους (Θύμιο-Γιώργο-Ελένη-Κώστα-Βάσω και τόσοι άλλοι), οι τηγανίτες της Λίλας, το τσίπουρο του Βαγγέλη και τα γλυκά της Βάσως, αλλά και ο χρόνος του Πάνου, η προσφορά της Λαμπριαδείου από το πανεπιστήμιο, ο μόχθος της Βαγγελιώς, η ασίγαστη ενέργεια των μαθητών μας παλαιότερων και φετινών, η θετική παρουσία της Αθηνάς, του Γιώργου και τόσων πολλών ανθρώπων από τα Κάτω Σουδενά  και τα Γιάννενα στις προβολές μας, η αγάπη της Νικόλ από το Μιλγουώκι των ΗΠΑ και του Δημήτρη η βοήθεια σε κάθε τι, η δεξιοτεχνία του Παύλου του Χρήστου και του Μήτσου στις χορδές,  το μέλι όλων των Κατωπεδινών παραγωγών, η διαθεσιμότητα της Φιλιώς, η απόλυτη προσήλωση και ενθάρρυνση των δασκάλων του Εργαστηρίου (της Χρύσας-του Άκη-του Κλεάνθη), η μοναδική παρουσία του Τσε, η αστραπιαία ταχύτητα του Σπύρου, οι αγκαλιές της γιαγιάς Κούλας, είναι κάποια μόνο από όσα συνέθεσαν την υπέροχη χημική αντίδραση εκεί «πίσω από τα βουνά»,  στην Ήπειρο. Φέτος αισθανθήκαμε ότι αυτή η «οικογένεια» που αόρατα και ερήμην μας δημιουργείται αυτά τα 4 χρόνια, ναι υπάρχει! και μεγάλωσε πολύ!
Σας ευχαριστούμε όλους μαζί και τον καθένα χωριστά για το «μικρό» ή το «μεγάλο» που ο καθένας σας συνεισέφερε ώστε να γίνει πραγματικότητα  η -τροποποιημένη, ρήση του ποιητή, «σ΄αυτό τον τόπο όσοι αγαπούνε… μπορούν να κάνουν και θαύματα»!!
Να είστε καλά, να είμαστε όλοι καλά να ανταμώνουμε με δημιουργικότητα και σύμπνοια. Μπροστά μας -μαζί με όλες τις άλλες, η πρόκληση της επόμενης χρονιάς: «
ΖΑΓΟΡΙWOOD 2014 - το επόμενο βήμα»!

ΥΓ. Συγχωρείστε μας την πολυλογία, αλλά η χαρά το συνηθίζει να είναι έτσι φλύαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: