Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

«Εργαστήριο Κινηματογράφου στα Κάτω Πεδινά - ZAGORIWOOD», χρονιά 4η!
(Ναι, ξέρω ότι το ξαναγράψαμε αυτό, αλλά....μας αρέσει να το βλέπουμε!)

Από τις 3 ως και τις 14 Ιουλίου τα Κάτω Πεδινά αλλά και η ευρύτερη περιοχή στα Ζαγοροχώρια  της Ηπείρου, μπαίνουν ξανά σε κινηματογραφικούς ρυθμούς. Νέες ταινίες θα σχεδιαστούν και θα γυριστούν στο πλαίσιο των μαθημάτων κινηματογράφου (θυμίζουμε ότι πέρυσι, όπως άλλωστε και το 2011, ολοκληρώθηκαν από τους μαθητές κατά τη διάρκεια του Εργαστηρίου 6 ταινίες μικρού μήκους).

 
Mε σταθερή φιλοσοφία το «μια κάμερα + ένας υπολογιστής + ένας άνθρωπος = μια πλήρης μονάδα δημιουργίας οπτικοακουστικού έργου»,  θα ξεκινήσουμε από το σεναριακό σχεδιασμό και προχωρώντας στην προετοιμασία, το γύρισμα και το μοντάζ οι μαθητές των εργαστηρίων θα  «τρέξουν» στην ξέφρενη κούρσα που κάθε χρόνο πλέον πραγματοποιείται μέσα στην οργιαστική φύση του Ζαγορίου.  Τα μαθήματα ξεκινούν κάθε μέρα από τις 10:00 π.μ. και διαρκούν ως τις 8:00 μμ.
Οι (αποφασισμένοι) συμμετέχοντες  πρέπει να είναι εξοικειωμένοι με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και όποιου τύπου βιντεοκάμερας (ή και ψηφιακής φωτογραφικής με δυνατότητα κινηματογράφησης).

Ταυτόχρονα με τα εντατικά μαθήματα σεναρίου (Γιώργος Μακρής), σκηνοθεσίας (Κλεάνθης Δανόπουλος), φωτογραφίας (Άκης Κερσανίδης) και μοντάζ (Χρύσα Τζελέπη), στο καθιερωμένο πλέον πρόγραμμα «ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ», ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος θα πραγματοποιήσει
workshop για τους μαθητές του “Zagoriwood” και επίσης θα προβάλλει -για πρώτη φορά σε κοινό- την κόπια εργασίας της νέας ταινίας του «ο Εχθρός μου» . Σύντομα θα ανακοινωθούν στοιχεία και για το δεύτερο Workshop που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα.
Θα προβληθεί ακόμα στο «σινέ-Παρθεναγωγείο», το ντοκιμαντέρ «Το χρονικό μιας καταστροφής»,  μια ταινία των Χρύσας Τζελέπη και Άκη Κερσανίδη για το ολοκαύτωμα του Χορτιάτη από τα Ναζιστικά στρατεύματα, που πρωτοπαρουσιάστηκε φέτος στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης.
Η εγγραφή και η συμμετοχή των μαθητών είναι μόνο 50 ευρώ.  Πληροφορίες και εγγραφές στα τηλ. 2653071238 6942654541. e-mail:   zagoriwood@gmail.com  
Το Εργαστήριο διοργανώνει η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΖΑΓΟΡΙΟΥ με τη συνεργασία της "Ορεινή Θέα", και με τη διεύθυνση του Γιώργου Μακρή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: