Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

..κλείσαμε τα 5,  περπατάμε στα 6 !!



Ολοκληρώθηκε  και το 5ο Zagoriwood.

Με ένα γλέντι που τράβηξε ως τις πρωϊνές ώρες και έληξε όταν η πυκνή ομίχλη απλώθηκε στην πλατεία των Κάτω Πεδινών, έκλεισε η φετινή 5η διοργάνωση των Εργαστηρίων Κινηματογράφου στα Ζαγοροχώρια, στα βουνά της Ηπείρου. Νωρίτερα ο κόσμος που είχε γεμίσει την αυλή του παλαιού Παρθεναγωγείου παρακολούθησε τις 4 νέες ταινίες μικρού μήκους που ολοκλήρωσαν οι σπουδαστές του «Εργαστηρίου 1» κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Με πολλούς έλληνες κινηματογραφιστές (Μαργαρίτα Μαντά, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Πέτρος Σεβαστίκογλου, Χρύσα Τζελέπη, Αργύρης Θέος, Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος, Κλεάνθης Δανόπουλος, Χρήστος Βούπουρας, Άκης Κερσανίδης, Γιώργος Μακρής) να ανεβαίνουν σε υψόμετρο 1000 μ. για να προβάλλουν τις νέες ταινίες τους, να διδάξουν αλλά και να παίξουν ποδόσφαιρο όταν η ανάγκη το ζήτησε, η φετινή διοργάνωση του Zagoriwood πέτυχε το στόχο της ανεβάζοντας τις προσδοκίες όλων μας ακόμα περισσότερο. Ο στόχος της επόμενης χρονιάς για άνοιγμα σε διεθνές περιβάλλον δε δείχνει πλέον και τόσο μακρινός.
Η υπεύθυνη για τη διοργάνωση ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΖΑΓΟΡΙΟΥ, ευχαριστεί όλους όσους αγκάλιασαν και στήριξαν και φέτος το εγχείρημα: πρώτα ΟΛΟΥΣ τους ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ, τους επαγγελματίες (ΜΕΣΟΧΩΡΙ-ΑΠΕΙΡΟΣ ΧΩΡΑ-ΠΟΡΦΥΡΟΝ-ΑΙΘΡΙΟ-ΑΝΕΜΗ-ΠΡΙΜΟΥΛΑ-ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ Mountain Resort),  το Δήμο του Ζαγορίου, το ΝΙΚΟ ΚΑΒΟΥΚΙΔΗ, τους χορηγούς επικοινωνίας (ΝΕΡΙΤ, Ηπειρωτικός Αγών, Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων), το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ. Φυσικά το ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΡΟΥΝΑ, τη ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΟΥ καθώς και πολλούς ακόμα που δε φτάνει η σελίδα.
Ένα ξεχωριστό “ευχαριστώ” κρατάμε για την ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ και τη FISCHER που μοιράστηκαν τον ενθουσιασμό, την πίστη και την αγωνία μας και στάθηκαν δίπλα μας την κρίσιμη στιγμή. Δε το ξεχνάμε.

Ο χρόνος για την επόμενη συνάντησή μας άρχισε κιόλας να μετρά αντίστροφα.
Αγαπητοί φίλοι και συνοδοιπόροι ...ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΤΩ !!