Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Αρχίζει το 3ο Εργαστήριο Κινηματογράφου




Λίγες ημέρες απομένουν μέχρι την Κυριακή 1η Ιουλίου και στα Κάτω Πεδινά προετοιμαζόμαστε για την έναρξη του 3ου Εργαστηρίου Κινηματογράφου, πιστεύοντας ότι φέτος κάνουμε ένα μεγαλύτερο και σταθερό βήμα. Το πρόγραμμα, αν και «τροποποιήθηκε» εξ αιτίας της γενικότερης οικονομικής συνθήκης, πλησιάζει περισσότερο το μοντέλο στο οποίο θέλουμε να οδηγηθούμε: παράλληλες δράσεις, εξειδικευμένα εργαστήρια και προβολές να στηρίζουν την κεντρική δραστηριότητα των μαθημάτων αλλά ταυτόχρονα να προσελκύουν και τον απλό κόσμο της ευρύτερης περιοχής.

Φέτος, για το πρόγραμμα «ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ» θα επισκεφθούν τα Κάτω Πεδινά  σύγχρονοι δημιουργοί του κινηματογράφου με διαφορετικούς προσανατολισμούς και ύφη:


-την Δευτέρα 2 Ιουλίου, «ΟΝΕΙΡΑ ΣΕ ΑΛΛΗ ΓΛΩΣΣΑ». Η βραβευμένη ταινία της πρόσφατα και αναπάντεχα χαμένης κινηματογραφίστριας ΛΟΥΚΙΑΣ ΡΙΚΑΚΗ μας ταξιδεύει σε ένα σχολείο της Κύπρου και σε ένα μοναδικό πείραμα πίστης και αγάπης. Η προβολή γίνεται και εν είδη τιμητικού αφιερώματος στο πείσμα και την τρυφερότητα. Δείτε το blog "Όνειρα σε άλλη γλώσσα" και το trailer του φίλμ









-στις 4 Ιουλίου η ΣΤΕΛΛΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, από τις πλέον δυναμικές και ιδιαίτερης ματιάς σκηνοθέτιδες του ελληνικού σινεμά, θα διδάξει τους μαθητές του εργαστηρίου με θέμα «Κινηματογραφώντας μόνοι και με παρέα - Εναλλακτικοί τρόποι κινηματογράφησης στην κρίση». Σε αυτή τη συνάντηση θα προβάλλει –για πρώτη φορά σε κοινό, υλικό από τη νέα (σε εξέλιξη) ταινία της «ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΑΜΝΗΣΙΑΣ» αλλά και αποσπάσματα από την προηγούμενη βραβευμένη ταινία της «Ricordi mi».





-το Σάββατο 7 Ιουλίου, μετά το 14ο Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ της Θεσσαλονίκης και το «DOCUMENTARIST" της Κωνσταντινούπολης, η ταινία των ΧΡΥΣΑΣ ΤΖΕΛΕΠΗ & ΤΑΝΙΑΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ, «25ος Μεσημβρινός» κάνει μια στάση στα Κάτω Πεδινά να μας αφηγηθεί για την Ίμβρο, για ζωές και όνειρα που κατοικούν ακόμα εκεί και ζητούν να ξαναζωντανέψουν. Δείτε το trailer.






-στις 9 Ιουλίου… «Σειρήνες στα Κάτω Πεδινά»: ο εξαιρετικός και αναγνωρισμένος μετρ ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΑΚΗΣ μας επισκέπτεται και προσκαλεί τους μαθητές του εργαστηρίου στην «κουζίνα του δημιουργού», αποκαλύπτοντας τα σύνεργα και τα μυστικά της τέχνης του να επικοινωνείς με το μεγάλο κοινό.
Στην αυλή του παρθεναγωγείου του χωριού θα πραγματοποιηθούν επίσης δύο προβολές ανοιχτές και στο κοινό (φυσικά χωρίς εισιτήριο):



-Στις 10 Ιουλίου, το 3ο εργαστήριο Κινηματογράφου θα ολοκληρωθεί προβάλλοντας για τους συμμετέχοντες, τους κατοίκους και όλους τους φίλους του ZAGORIWOOD, τις ταινίες που θα έχουν παραχθεί στη διάρκεια της φετινής δραστηριότητας.




Υπενθυμίζουμε ότι για τη συμμετοχή στο Εργαστήριο δεν υπάρχουν δίδακτρα και ότι οι 4 κινηματογραφιστές-δάσκαλοι (Άκης Κερσανίδης-φωτογραφία, Κλεάνθης Δανόπουλος-σκηνοθεσία, Γιώργος Μακρής-σενάριο και Χρύσα Τζελέπη-μοντάζ) συμμετέχουν εθελοντικά.
Η φετινή διοργάνωση (από την Πολιτιστική Εταιρία Ζαγορίου και με τη διεύθυνση του Γιώργου Μακρή) δε θα ήταν δυνατό σε καμία περίπτωση να πραγματοποιηθεί χωρίς τη στήριξη ιδιωτών και επιχειρήσεων που αποδεικνύουν έμπρακτα την αγάπη τους για τον τόπο και τον πολιτισμό του και τους οποίους ευχαριστούμε θερμότατα.
Επικοινωνία με το Εργαστήριο Κινηματογράφου: στα τηλ. 26530-22743, 6942654541, στην ηλεκτρονική διεύθυνση zagoriwood@gmail.com και στον ιστότοπο zagoriwood.blogspot.com όπου θα αναρτώνται και όλα τα σχετικά νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: