Σάββατο 26 Μαΐου 2012

3ο Εργαστήριο Κινηματογράφου στα Κάτω Πεδινά του Ζαγορίου.


«ZAGORIWOOD» : μια αυθόρμητη και ενθουσιώδης απόπειρα γίνεται θεσμός.
Για τρίτη χρονιά τα Κάτω Πεδινά μεταμορφώνονται και πάλι σε κινηματογραφικό πλατώ. Η επιτυχία της περυσινής 2ης διοργάνωσης -τόσο σε συμμετοχή νέων εκκολαπτόμενων κινηματογραφιστών όσο και σε αποτελέσματα (παραγωγή 6 ολοκληρωμένων ταινιών μικρού μήκους), μας οδηγεί να κάνουμε σταθερά μεγαλύτερα και τολμηρότερα βήματα.





Από την 1η ως και τις 10 Ιουλίου 2012 το Εργαστήριο Κινηματογράφου θα φιλοξενήσει μαθητές, δασκάλους, δημιουργούς και θεατές του σύγχρονου σινεμά σε ένα εντατικό πρόγραμμα με σκοπό την πλήρη και ολοκληρωμένη περιήγηση στους βασικούς κόμβους της κινηματογραφικής τέχνης: σενάριο, φωτογραφία, μοντάζ, σκηνοθεσία.
Το εργαστήριο θα έχει, όπως πάντα, σαφή πρακτική κατεύθυνση και  περιλαμβάνει καθημερινές ασκήσεις και δοκιμές για κάθε τομέα καθώς επίσης προβολές ταινιών αλλά και την απαραίτητη θεωρία.
Διδάσκουν οι επαγγελματίες κινηματογραφιστές από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, Κλεάνθης Δανόπουλος
(σκηνοθεσία), Άκης Κερσανίδης (φωτογραφία), Γιώργος Μακρής (σενάριο), Χρύσα Τζελέπη (μοντάζ). Οι συμμετέχοντες  πρέπει να είναι εξοικειωμένοι με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και όποιου τύπου βιντεοκάμερας (ή και ψηφιακής φωτογραφικής με δυνατότητα κινηματογράφησης).
Υπενθυμίζεται πως όπως και τις προηγούμενες χρονιές  δεν υπάρχουν δίδακτρα (εκτός ενός μικρού ποσού για την εγγραφή).  
Το Zagoriwood (μοναδικό τέτοιο εγχείρημα στη χώρα) μεγαλώνει και εξελίσσεται σε θεσμό χάρις στη στήριξη επιχειρηματιών και απλών κατοίκων του Ζαγορίου, την πίστη και τη συντονισμένη δουλειά δασκάλων και διοργανωτών και –φέτος για πρώτη φορά, με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού. Το Εργαστήριο Κινηματογράφου στα Κάτω Πεδινά διοργανώνεται από την ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΖΑΓΟΡΙΟΥ με τη διεύθυνση του Γιώργου Μακρή.
Το πλήρες φετινό πρόγραμμα (με όλες τις εκδηλώσεις και τις προβολές του παράλληλου προγράμματος «ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ») θα ανακοινωθεί σύντομα.
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ. 26530-22743 , 6942654541 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση zagoriwood@gmail.com. Επίσης, στον ιστότοπο zagoriwood.blogspot.com όπου θα αναρτώνται και όλα τα σχετικά νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: